PK Atelier

RD Neštěmice

Rekonstrukce a modernizace rodinného domu

Kolonie domů ze 70 let v Neštěmicích u Ústí nad Labem. V současné době si každý jednotlivý typový dům přestavují majitelé svépomocí dle vlastích architektonických pravidel. Dříve jednotná kolonie na jižním svahu je tedy rozpolcena ve všech směrech.
Jeden z mála ,zatím "neopravených" domů je předmětem řešení.
Investor maximálně využívá stávající dispozici domu a jeho logické členění. Obytné prostory se navyšují na úkor technického zázemí, které bylo v minulosti značně naddimenzované.
Díky přidané subtilní ocelové konstrukci patrové pergoly se navyšuje obytná plocha domu, možnost pohyblivého zastřešení pergoly bude umožnovat téměř celoroční posezení vedle obytného vnitřního prostoru. Díky subtilní konstrukci nebude tolik zastíněno přízemí.
Jižní fasáda je prosvětlena velkými prosklenými otvory v 1. NP a umožnuje výhled do údolí.
Materiálově je objekt pojat v moderně tradičním duchu - obklad z přírodního kamene - stonepanel a omítka.
Ocelové prvky jsou natřeny šedou grafitovou barvou.
Kromě samotného domu je vyřešeno i okolí domu, zahrada. Spodní část pozemku je zastavěna krytým carportem propojeným s garáží/ zahradním domkem. Hlavní vstup do domu je umístěn z téže strany, oproti stávajícímu nevyhovujícímu řešení shora.
Horní část pozemku bude upravena a využita jeko částečně kryté sezení. Všechny drobné architektonické prvky jsou zastřešeny zelenou střechou. Díky tomu splývají s terénem a nahrazují zastavěnou plochu pozemku, která zabraňuje přirozenému vlhkostnímu prostředí místa. Díky zeleným střechám bude deštová voda uchována na pozemku mnohem déle.

Fotogalerie

Parametry

Plocha pozemku: 0 m2
Zastavená plocha: 0 m2
Užitná plocha: 0 m2
Obestavěný prostor: 0 m3
Investor: soukromý
Místo stavby: Neštěmice, Ústí nad Labem
Spolupráce:
Rok: 2016

Seznam všech realizací

Webové stránky běží na Redakčním systému Clips ®. Webdesign a vytvoření webu zajistila firma clickmedia.cz

Mapa stránek | Kontakt